Σχετικά με εμάς - Bluewhite Apartments

Σχετικά με εμάς

Σας καλωσορίζουμε στο BlueWhite Apartments και στο μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς

Η Ελλάδα ήταν πάντα η χώρα της φιλοξενίας. Καλωσορίζουμε τους επισκέπτες μας με ένα ποτό και έναν χάρτη του νησιού, ενημερώνοντάς τους για τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια και τις ταβέρνες ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστούν.

Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BlueWhite Apartments για τη διαμονή σας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τη διαμονή σας μια αξέχαστη εμπειρία.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το νησί της Κεφαλονιάς πήρε το όνομά του από τη μυθική προσωπικότητα του Κέφαλου, ο οποίος ήταν ένα μείγμα δύο διαφορετικών μυθικών ανθρώπων. Ήταν ο γιος του Δίωνα και της Διομήδους και του Ερμή,ή ο γιος του Πανδίονα και της Κρεούσας ή της Έρσης. Η θεά Ιω αγαπούσε τον βασιλιά Κέφαλο και προκειμένου να τον κάνει δικό της, τον έκανε να αμφισβητήσει την πίστη και την αφοσίωση της συζύγου του, της Πρόκρις. Η Ιω τον ενθάρρυνε να εμφανίζεται μπροστά στη γυναίκα του φορώντας μεταμφίεση και να την αποπλανά με δώρα. Η Πρόκρις ενέδωσε στον Κέφαλο και όταν συνειδητοποίησε ποιος ήταν πραγματικά, έφυγε κλαίγοντας απελπισμένα. Αφού η Πρόκρις περιπλανήθηκε στην Κρήτη, επέστρεψε στην Αθήνα, όπου η θεά Νταϊάνα δέχτηκε να τη βοηθήσει να ξανακερδίσει τον άντρα της.

Δυστυχώς,ενώ κυνηγούσε, ο Κέφαλος είδε την κίνηση της Πρόκρις πίσω από τα δέντρα και, περνώντας την για θήραμα, την σημάδεψε και τη σκότωσε. Απελπισμένος από την ατυχία του, ο Κέφαλος εγκατέλειψε την Αθήνα. Συνάντησε τον Αμφικτύωνα και τον βοήθησε να νικήσει τους Τηλεβόες και τους Ταφίους. Σε αντάλλαγμα, ο Αμφετρύωνας πρόσφερε στον Κέφαλο αυτό το νησί,το οποίο ονόμασε "Κεφαλονιά".

Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο,το νησί πήρε το όνομά του από τον Κεφαλληνό των Κεφαλλήνων, ένα έθνος στη δυτική Ελλάδα. Πολλοί φοιτητές υποστηρίζουν ότι οι Κεφαλληνοί ήταν ο λαός του Οδυσσέα, άρα το βασίλειό του ήταν το νησί της Κεφαλονιάς. Όσοι συμφωνούν με αυτή την επιλογή, γράφουν το όνομα του νησιού με δύο "λ".

Image Alt